Wedstrijdzwemmen

 

Heb jij je A-B-C diploma behaald en wil je verder gaan met zwemmen? Wedstrijdzwemmen is supergezellig, gezond en is een sport voor jong en oud. 

Bij Zwemsport Parkstad kun je voor wedstrijdzwemmen tot 4 keer per week trainen. Je gaat de techniek van de volgende zwemslagen leren: borstcrawl, schoolslag, rugcrawl en vlinderslag. Daarnaast leer je ook hoe je een snelle start en een goed keerpunt maakt. Van zwemmen krijg je een hele goede conditie. In tegenstelling tot vele andere sporten zal je bij een zwemsport niet snel blessures oplopen. Zwemmen kun je ook je hele leven blijven doen. Je kunt het op elk niveau doen, puur voor de lol of juist heel fanatiek.

 

 

 

 

 

 

Trainingen wedstrijdzwemmen

Om goed te presteren op wedstrijden trainen onze zwemmers op diverse locaties en tijden. Maar maar trainen de wedstrijdzwemmers van Zwemsport Parkstad? En hoelaat trainen? Trainen ze allemaal samen of traint de A-selectie en B-selectie op apart? 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wedstrijden

Zwemsport Parkstad neemt deel aan diverse KNZB wedstrijden zoals: minioren wedstrijden, competitiewedstrijden, limietwedstrijden, masters wedstrijden, Swimmeet en andere zwemtoernooien.

Ieder jaar maken de trainers begin van het seizoen een wedstrijdkalender, zodat er specifiek naar wedstrijden getraind kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Minioren:

Het is goed om op jonge leeftijd te beginnen met zwemmen, omdat de kinderen dan ergens hun energie kwijt kunnen. In deze fase leren ze snel en pakken ze techniek snel op, omdat ze erg leergierig zijn.

Binnen Zwemsport Parkstad krijgen de minioren (leeftijden: 6 tot 12 jaar) gerichte trainingen. Krijgen de minioren trainingen die opgedeeld zijn in aantal blokken met als doel: verbeteren van techniek. Als vereniging zorgen we ervoor dat dit op een ludieke en plezierige manier plaatsvindt, aangezien dit heel belangrijk is voor onze jongste leden.  

De minioren hebben de mogelijkheid om 6 keer per week te trainen, klik hier om te zien wanneer & waar! 

Kunnen minioren ook deelnemen aan wedstrijden?

Ja, zeker! Zodra de trainers denken dat jouw kind er klaar voor is zullen ze dat kenbaar maken en uitnodigingen versturen voor wedstrijden. Het deelnemen aan wedstrijden is vooral goed om ervaring binnen het zwemmen op te doen, hoe wedstrijden er aan toe gaan en als ze winnen is dit een leuk extraatje! 

 

 

 

 

 

 

Masterzwemmen:

Word fit terwijl je in het water ligt! Ouder worden maar wel fit blijven. Dat is het gezondheidsideaal van veel Nederlanders. Toch gaan de meeste mensen minder sporten als ze ouder worden. De noodzakelijke dagelijkse beweging schiet er vaak bij in.

Er is dus veel te zeggen voor de stelling: je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten! Master zwemmen is de ideale manier om fit te blijven.

Wedstrijdzwemmen voor Masters is voor iedereen op zijn eigen niveau. Of je nu als ervaren wedstrijdzwemmer nooit wil stoppen, of dat je op latere leeftijd een borstcrawl cursus hebt gedaan. Er is ruimte voor iedereen.

Trainingsdagen:
Maandag 19:00-20:00 uur in zwembad de bronspot

Wil je meer weten over wedstrijdzwemmen?

Als je meer wilt weten over wedstrijdzwemmen, dan mag je altijd mailen naar info@zwemsportparkstad.nl.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de Minioren, A-selectie, B-selectie of Masters?
Stuur dan een e-mail naar info@zwemsportparkstad.nl en er wordt spoedig contact opgenomen.