Wedstrijdzwemmen

 

Heb jij je A-B-C diploma behaald en wil je verder gaan met zwemmen? Wedstrijdzwemmen is supergezellig, gezond en is een sport voor jong en oud.

Bij Zwemsport Parkstad kun je voor wedstrijdzwemmen meerdere keren per week trainen. Je gaat de techniek van de volgende zwemslagen leren: borstcrawl, schoolslag, rugcrawl en vlinderslag. Daarnaast leer je ook hoe je een snelle start en een goed keerpunt maakt. Van zwemmen krijg je een hele goede conditie. In tegenstelling tot vele andere sporten zal je bij een zwemsport niet snel blessures oplopen. Zwemmen kun je ook je hele leven blijven doen. Je kunt het op elk niveau doen, puur voor de lol of juist heel fanatiek.

 

 

 

 

 

 

Trainingen wedstrijdzwemmen

Zwemsport Parkstad heeft 3 verschillende zwemgroepen:

– Minioren (Jeugd)

– A selectie (Wedstrijdgroep)

– B selectie (Recreanten)

Samen trainen we op verschillende dagen in Landgraaf, Brunssum en Kerkrade. Hieronder kun zie bekijken welke dagen in welk zwembad gezwommen wordt.

 

 

 

 

 

 

Wedstrijden

Zwemsport Parkstad neemt deel aan diverse KNZB wedstrijden zoals: minioren wedstrijden, competitiewedstrijden, limietwedstrijden, masters wedstrijden, Swimmeet en andere zwemtoernooien.

Ieder jaar maken de trainers begin van het seizoen een wedstrijdkalender, zodat er specifiek naar wedstrijden getraind kan worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Minioren:

Het is goed om op jonge leeftijd te beginnen met zwemmen, omdat de kinderen dan ergens hun energie in kwijt kunnen. In deze fase leren ze snel en pakken ze techniek snel op, omdat ze erg leergierig zijn.

Binnen Zwemsport Parkstad krijgen de minioren (leeftijden: 6 tot 12 jaar) gerichte trainingen. De minioren krijgen gericht trainingen die opgedeeld zijn in aantal blokken met als doel: verbeteren van techniek. Als vereniging zorgen we ervoor dat dit op een ludieke en plezierige manier plaatsvindt, aangezien dit heel belangrijk is voor onze jongste leden.

Zodra de trainers denken dat jouw kind er klaar voor is zullen ze dat kenbaar maken en uitnodigingen versturen voor wedstrijden. Het deelnemen aan wedstrijden is vooral goed om ervaring binnen het zwemmen op te doen, hoe wedstrijden er aan toe gaan en als ze winnen is dit een leuk extraatje!

De minioren hebben de mogelijkheid om 4 keer per week te trainen, klik hier om te zien wanneer & waar!

A selectie:

De A-ploeg is de wedstrijdploeg van 11 jr en ouder.

Bij de A ploeg bieden wij in teamverband trainingen gericht op verbetering van techniek en conditie zodat de zwemmers zich steeds beter ontwikkelen in de slagen en zichzelf verbeteren. Zwemmers van de A ploeg komen doorgaans vanuit de minioren of zij stromen op latere leeftijd in. Wij zwemmen met de A ploeg mee in de competitie. Om deel te nemen aan de A ploeg dient er een startniveau aanwezig te zijn, dat wordt beoordeeld door de trainer. Wij verwachten dat een A zwemmer regelmatig traint en de competitie mee zwemt. Daarnaast kunnen zij zelf keuzes maken van het meezwemmen van andere wedstrijden.

 

Heeft u interesse in de A ploeg neem dan gerust contact op of kom een keer meetrainen.

 

 

 

 

 

 

B selectie:

 

De B-ploeg zwemt geen wedstrijden maar traint wel gedreven aan alle 4 slagen en aan de conditie. De nadruk ligt iets minder op technisch leren zwemmen en meer op conditioneel lekker meters maken. Zwemmers bij de B-ploeg komen doorgaans over van de minioren of zijn mensen die het reguliere

banenzwemmen bij zwembaden niet uitdagend genoeg vinden. Daarnaast is het uiteraard leuker, uitdagender en motiveert het meer om met een groep te zwemmen. Om bij de B-ploeg te komen zwemmen is een basis zwemvaardigheid wel gewenst. Wij hebben namelijk geen trainers langs de kant die ons zwemtechniek leren, maar maken simpelweg veel meters om zodoende beter te worden. Oefening baart kunst (en vooral conditie).

Een richtlijn voor een goede basis vinden wij:

· Zonder veel problemen 3-4 baantjes borstcrawl kunnen zwemmen;

· Zonder veel problemen 3-4 baantjes rugcrawl kunnen zwemmen;

· Toch zeker 10-15 min. aaneengesloten schoolslag kunnen blijven zwemmen;

· Bereid zijn om de vlinderslag te willen leren.

Weet u niet zeker of het iets voor u is, neem gerust contact op of kom gewoon een keer meetrainen.

Wil je meer weten over wedstrijdzwemmen?

Als je meer wilt weten over wedstrijdzwemmen, dan mag je altijd mailen naar info@zwemsportparkstad.nl.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de Minioren, A-selectie of B-selectie? Stuur dan een e-mail naar info@zwemsportparkstad.nl en er wordt spoedig contact opgenomen.