Synchroon Wedstrijden

Synchroonzwemmen » Synchroon Wedstrijden
 

Competitie wedstrijd

Dit is een regionale wedstrijd voor de wedstrijdgroep, die altijd plaats vindt op een zondag. Je zwemt hier 4 figuren. Elke wedstrijd kun je een medaille halen.

Ook de aanloop categorie kan aan deze wedstrijden deelnemen. Op deze manier leren ze omgaan met wedstrijd druk. Voor hen is er geen ranking of medaille, zodat ze op een speelse manier kennis leren maken met de wedstrijden. Bij Zwemsport Parkstad kiezen we ervoor de meiden vanaf het barracuda diploma mee te laten doen.

Interregio

Dit zijn twee wedstrijden op leeftijdsniveau: één figuren wedstrijd en één uitvoeringswedstrijd. Deze wedstrijden vinden altijd plaats op een zaterdag. Bijna alle sporters uit Nederland doen aan deze wedstrijd mee, soms zijn dat wel 150 zwemsters.Tijdens die wedstrijd moet je 4 figuren zwemmen. De juryleden geven je punten. Het totaal van deze punten moet boven een bepaalde hoeveelheid zijn dan krijg je weer een diploma (wedstrijddiploma) en/of een limiet. Twee limieten geeft je namelijk recht om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Voor de Age I en II is dit de Synchro Beat, bij de Junioren het NJK en bij de Senioren de NK.

Nederlandse Kampioenschappen

De Nederlandse kampioenschappen hebben voor elke leeftijdscategorie een andere naam. De Age I en Age II zwemmen de Synchro Beat. De junioren het NJK en de senioren de NK.

Bij de Junioren, Age II en Age I worden eerst 4 figuren gezwommen en daarna mogen de beste 12 sporters de finale zwemmen; dus de beste 12 solisten, de beste 12 duetten en de beste 12 groepen. Tijdens de finale zwem je een uitvoering. Er zijn verschillende soorten uitvoeringen solo, duet, team en combo. Solo doet iemand alleen, duet is met twee personen, team is met 4 tot 8 personen. De vrije combinatie ook wel combo genoemd, bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

Zuid Kampioenschappen Wedstrijdgroep

​De Zuid Kampioenschappen bestaan zowel uit techniek als uitvoering. Eerst worden 4 figuren gezwommen en vervolgens worden de uitvoeringen gezwommen. De figuren en de uitvoering worden samen berekend waaruit een ranking komt.

Zuid Kampioenschappen Aanloopcategorie

Alle beginnende meiden laten hier de dans zien waar ze het hele jaar voor geoefend hebben.