Synchroonzwemmen

 

Synchroonzwemmen is te vergelijken met ballet of turnen, maar dan in het water. Als je naar synchroonzwemmen kijkt, zie je de zwemsters altijd lachen. Ze hebben mooie badpakken aan en hun haar zit in een knot. Het lijkt heel gemakkelijk, maar vergis je niet: synchroonzwemmen is echt een pittige sport! Kom gerust eens kijken naar een training. Je mag ook een maand gratis mee trainen om zelf te proberen wat synchroonzwemmen is.

Wil je meer weten? Mail dan naar: synchro@zwemsportparkstad.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsgierig?

Je bent van harte welkom om te komen kijken of om mee te komen doen. Je mag gedurende een maand gratis meetrainen om te kijken of de sport bij je past!

Iedereen vanaf 5 jaar mag mee komen doen. Om te beginnen met synchroonzwemmen moet je minimaal je zwemdiploma A hebben. In kleine groepjes leer je de basistechnieken: drijven, stuwen en eggbeaten. Conditietraining is heel belangrijk, je moet veel uithoudingsvermogen hebben om lang onder water te kunnen blijven. Tijdens de trainingen doen we ook veel lenigheidoefeningen.

Synchroon trainingen

Wil je weten wanneer de synchroon trainingen plaatsvinden? Of in je vrije tijd lenigheidsoefeningen doen?

Synchroonzwemmen diploma’s

Het synchroonzwemmen begint bij de “aanloop”, ofwel de beginners.  Bij de aanloop zijn er 5 diploma’s te behalen.

 

 

 

 

 

 

Synchroonzwemmen wedstrijden

Als je bij Zwemsport Parkstad aan synchroonzwemmen doet, kun je deelnemen aan wedstrijden. Er zijn verschillende soorten wedstrijden waaraan Zwemsport Parkstad deelneemt, zodat iedere deelnemer op zijn of haar eigen kan presteren.

 

 

 

 

 

 

Master Synchroonzwemmen

Naast de reguliere groepen is er ook een mastersgroep. Deze zwemsters (>18 jaar) kunnen vanwege werk of studie niet alle trainingen aanwezig zijn. Daarom is ervoor gekozen deze groep de mogelijkheid te bieden aan te sluiten bij het master team. 

Opzet van de trainingen

Ook de masters oefenen de figuren, zodat ze de technieken blijven oefenen. Vervolgens trainen aan de uitvoering die gezwommen zal worden op de Regio Zuid kampioenschappen.

Wil je meer weten over Synchroonzwemmen?

Dan mag je altijd mailen naar synchro@zwemsportparkstad.nl.

Informatie en aanmelden

Meer informatie over het masterszwemmen of wil je je aanmelden?
Mail naar synchro@zwemsportparkstad.nl en er wordt spoedig contact opgenomen.