Kleuterdans in het water

Bij kleuterdans in het water komen op speelse wijze allerlei onderdelen van dansen aan bod. De lessen zijn bedoeld om vertrouwd te raken met het water. De kinderen worden ‘water vrij’. Ze leren dat het water niet eng of spannend is, maar juist erg leuk. Dit doen we door middel van dansjes en spelletjes op muziek. Kleuters hebben een groot inlevingsvermogen en veel bewegingsenergie. Kleuterdans in het water stimuleert en ontwikkelt de fantasie, motoriek, expressie en muzikaliteit. Dit alles gebeurt spelenderwijs om zo het dansplezier te bevorderen en de passie voor dansen in het water (synchroonzwemmen) over te brengen op de kinderen.  

Want dat is de passie van de trainers: synchroonzwemmen! 

Veiligheid staat voorop

Aangezien de meeste kinderen nog geen zwemdiploma hebben, zal het water maximaal 20 cm diep zijn. Daarnaast zijn er meerdere trainers aanwezig. Wat is er nu leuker dan de combinatie van dansen en lekker mogen spetteren in het water?! 

Ze kunnen trommelen, spetteren, stampen, dansen, etc. Het water is niet diep genoeg om te zwemmen. Daarvoor verwijzen we je door naar de reguliere zwemlessen. 

 

 

Voor wie is kleuterdans in het water?

Iedereen van 3 jaar tot en met 5 jaar is welkom. Het is wel handig als je van dansen en zwemmen houdt. Heb je nog geen A diploma? Dat is geen probleem voor onze les! Bij ons leer je geen zwemslagen, dit kun je op andere dagen doen tijdens de zwemlessen van In de Bende.  

Ben je al 6 jaar en heb je een A diploma? Kom eens kijken op zaterdagochtend bij het synchroonzwemmen. 

Praktische informatie om deel te nemen aan kleuterdans in het water:

Locatie:        Zwembad in de Bende
Dag:             Iedere zaterdag, vanaf 10 september
Tijd:              09:30 tot 10:00 uur
Leeftijd:        
3,5 tot en met 5 jaar
Contributie:  
18,00 per maand 

 Wat heb je nodig? 

  • Trek je mooiste badpak of bikini aan
  • Een flesje drinken (zonder prik)
  • Goede zin

 

Tot snel!